Tal

"Gräset är alltid grönare på andra sidan"

Varför är det egentligen ett så känt citat? Jo, för att folk känner igen sig i det. Jag har valt artikeln "existerar den svenska avundsjukan" av ____.
Det är så typiskt, att man vägrar glädjas med andras framgång utan ska istället höja sig själv genom att klanka ner på någon annan. Lite som det här med Blondinbella, en känd bloggare och entreprenör som la upp en helt vanlig bikinibild på stranden, men när hennes 300.000 läsare såg bilden så var det plötsligt väldigt provocerande. Kan det bero på avundsjuka över hennes otroliga framgångar? Kanske det. Folk nöjer sig aldrig! Vi är så giriga. Många skulle ha det bra om inte andra hade det bättre. Folk skriver hela tiden på internet om hur bra de har det, lägger upp bilder på utomlandsresor, nya grejer och pengar. Men ingen lägger ut bilder på ett sunkigt hem eller tom plånbok, för det vill ju ingen skryta om. vi ser bara framsidor men inga baksidor, inte konstigt att vi blir avundsjuka.
Bara för att Blondinbella är en offentlig person så verkar hon enligt folk ha en skyldighet att passa in i dagens ideal vi har målat upp. 1444 personer kommenterade alltså denna bild på blondinbellas blogg och tyckte att de hade rätt att kritisera både det ena och det andra på hennes kropp.

Folk hånade alla möjliga brister dom kunde se, men dom själva då? Är dom så perfekta? Vem är dom att döma vad som är perfekt eller inte? Vi glömmer att tänka innan vi slänger åsikter omkring oss. Må hända att det låter klyschigt, men vi alla är väl vackra på vårt eget lilla vis. Själv är jag nog en sådan som finner det perfekta i det operfekta. Det är där charmen ligger.

Det är lite som ett citat jag läste - "den missunnsamme tror att han kan gå bättre om grannen bryter benet". Det är rätt sjukt. Mår vi verkligen bättre av att andra har det sämre? Man undrar ju lite vad dessa personer som skriver elaka saker till blondinbella får ut av det.

Apropå det här med avundsjuka och att kritisera andra så valde jag bilden på Snape från Harry Potter från häftet. Som den Harry Potter nörd jag är. Snape är alltså för er icke-Harry Potter-fans Harrys trolldryckslärare. Det kan kanske låta konstigt och opassande att jag valde denna bild. Men icke då. Hela hans liv har väl egentligen kretsat kring avundsjuka. För det första fick han inte Harrys mamma som han var så kär i eftersom hon istället valde Harrys pappa, alla dessa tre gick i samma klass som yngre. På grund av detta blev han istället en mörk och dyster lärare som behandlar sina elever hemskt orättvist och är väldigt bitter mot Harry på grund av hatet och svartsjukan mot hans pappa. Snape besitter ingen självbevarelsedrift han inte. Han kunde helt enkelt inte släppa detta. Inte nog med detta så vägrades han också rollen som lärare i försvar mot svartkonster och fick nöja sig som trolldryckslärare, något han inte var glad över.

Jag tror vi måste lära oss att släppa, gå vidare, fokusera på oss själva och sluta döma andra. Vi är inte bättre än någon annan. Skratta om du tycker något är kul, våga gläds med andras framgångar!
Gräset kan vara lika grönt på din sida om du bara vattnar det. Nämen, i alla fall om du bara bestämmer dig för det.


Kommentarer

Kommentera mera:

SKRIV DITT NAMN!!!!
Kom ihåg rutan

MAILMAILMAILMAIL

Skryt då. skriv din sida.

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0